Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Samozřejmě máte plnou pravdu.  Jenže:

a/ vykládejte to lidem, kteří nemají rádi ty prokleté kapitalisty (kteří vlastní i EOP)

b/  a zejména zbavte komunální politiky možnosti dosatit na dobře placené posty členů dozorčích rad své milce.

0 0
možnosti

Není největším problémem, který jste naprosto opomenul a to, že elektrárně Opatovice zřejmě dochází palivo? Dle informací z tisku se přestane dovážet vysokosirnaté uhlí z Německa a Severočeské doly zajistí zhruba 1/3 potřebného paliva (i pro výrobu elektřiny) víc určitě ne.....bez uhlí si troufám tvrdit teplárna skončí...přechod na plyn se nemůže finančně vyplatit

0 0
možnosti

Já naopak doufám, že město podíl neprodá. Neexistuje, že by EOP vyšpulil 500 mio a nechtěl je v dohledné době zpět. Cestu, jak je získat, má prakticky jedinou - úpravu ceny.

Ale za důležitější argument proti považuji to, co jste zcel přešel - jaké byly investice ze strany TH do rozvodů tepla v minulých letech a jaké jsou předpokládané nutné investice v letech příštích. Podle dostupných zdrojů TH má nyní po investicích v řádech stamilionů rozvody ve velmi dobrém stavu. Cena od EOP vlastně jen vrací tuto investici městu zpět. Takže zisk pro Hradec je minimánlí, ne-li žádný, protože objem investic - o které byla tak ponížena dividenda, bude pouze vrácen.

0 0
možnosti

No - možná v posledních letech vynaložily investice   k o l e m   sta miliónů - dle výročních zprávy činily jejich investice  cca patnáct miliónů ročně.   Celková hodnota dlouhodobých prostředků klesala.

   Podnik se neposuzuje podle nákladů, které již byly vynaloženy, ale podle budoucích finančních toků.

  Ve svých úvahách jste lehce pominul úspory, plynoucí ze sjednocení agend - počínaje 2,5 milióny ročně představenstvu a dozorčí radě, přes sloučení nákupu, personalistiky a zřejmě (v malé míře) i účtování zákazníkům (bude využíváno jednotné metodiky pro HL a Pa). Odpadnou styční pracovníci.  To jsou hlavní bebefity, pro které má EOP zájem.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS